DOMINGO. DETALLES DE LA JORNADA DE CLAUSURA

DOMINGO. DETALLES DE LA JORNADA DE CLAUSURA
Les activitats del Diumenge, 29 d'octubre, dia de Cloenda de les Jornades, es realitzaran en els espais del Teatre El Musical (Plaça del Rosari, 3. El Cabanyal - Canyamelar. 46011 València). ( Veure el mapa)

Fitxa tècnica amb la programació detallada prevista per al diumenge.

#FEMI ART



PERFORMANCE
¡No estoy provocando!

Quina dona no s’ha sentit incomoda davant les mirades alienes en la platja? Qui no ha rebut una “floreta” no desitjada? Qui no s’ha sentit en perill per estar viatjant sola? Qui no ha hagut de canviar de banc? Qui no ha posat els braços per a evitar frecs en l’autobús?
Cansada de fer com que no passa gens davant aquestes situacions i amb ganes de riure però conscienciar, Joana ha creat aquest sol de clown.
La pallassa Ambragués ve amb ganes de lluitar, d’animar a altres dones a defensar-se davant l’assetjament, protegir-se davant aquestes situacions per a sentir-se lliures i segures amb la seua vida.
Hall del Teatre El Musical.
Plaça del Rosari, 3. El Cabanyal - Canyamelar. 46011 València.
Diumenge: de 12:30h a 13:00
Responsive image


¡No estoy provocando!
amb Joana Alfonso


Joana Alfonso Laveda. Llicenciada en Art Dramàtic, s'ha format paral·lelament com a actriu i pallassa a València, Barcelona i Montevideo. Ha participat en nombrosos muntatges professionals i festivals teatrals.
Amb la seva pallassa, Ambragués ha presentat, improvisat i realitzat les seves pròpies representacions de clown donis de fa anys. En 2015 inicio trajectòria amb la seva companyia Teatre Aboqueu-vos, treballant també paral·lelament com a docent teatral.


PERFORMANCE
Pisando fuerte

“PISANDO FUERTE” Performance contra el maltractament i la violència masclista.
Es realitzarà una actuació amb molta intensitat emocional on les actrius ens faran vibrar i posar-nos en la pell de les dones que han sofert o sofreixen violència masclista.
Aquesta intervenció és un homenatge a totes elles.
Hall del Teatre El Musical.
Plaça del Rosari, 3. El Cabanyal - Canyamelar. 46011 València.
Diumenge: de 13:00h a 13:15
Responsive image


“PISANDO FUERTE”
del grup d'improvisació SORORIDAD


L'associació de dones Antares té la seva arrel en l'associació de veïns i veïnes del barri de Sant Francisco, a Manises. Les dones decideixen crear aquesta associació al febrer de 2007, que neix de la necessitat d'organitzar-se, de compartir inquietuds i espais únics per a elles. Amb la creació d'aquesta associació es busca un espai únic per a elles, creant tallers específics on projectar les seves inquietuds i reivindicacions.
El grup de teatre “Sororidad” neix a l'octubre de 2016, com un projecte de teatre d'improvisació que aquest any es consolida amb moltes ganes de seguir creixent juntes.


PERFORMANCE
MARIPOSAS EN EL CAOS

Mariposas en el Caos, ha estat un dels tres projectes seleccionats a l'III CONGRÉS NACIONAL DE ARTETERAPIA celebrat a la Universitat de Múrcia el 19,20,21/05/2017 per a la mostra d'Art Comunitari
La proposta escènica que presenten en aquestes jornades està a mig camí entre la performance i el joc col·lectiu. Es tracta de crear sensacions a partir de la metàfora visual, textos poètics, moviment grupal i la participació del públic.
Es pretén reflexionar sobre el paper de la dona com a mediadora per a aconseguir un món més orgànic i sostenible i sobre la necessitat de crear xarxes de suport. I tot açò es realitzarà a través del joc, el sentit de l’humor i la poesia corporal.
Responsable del Proyecto Mariposas en el Caos: Merche Roldán
Hall del Teatre El Musical.
Plaça del Rosari, 3. El Cabanyal - Canyamelar. 46011 València.
Diumenge: de 17:00h a 17:45
Responsive image


MARIPOSAS EN EL CAOS


Mariposas en el caos és un projecte que tracta de treballar, des de diferents mediadors artístics, la participació comunitària i l’apoderament, posant en valor l’apoderament entre dones. Aquest Projecte es va gestar a la Universitat de València dins del Projecte “NAU SOCIAL” dirigit per Eli Catalá (2015/16)
Al voltant del concepte "mariposa" es va començar la recerca, des de la simbologia del terme i la creativitat des de la plàstica.
El perfil del grupo es diverso, son mujeres entre 28 y 72 años, mujeres que vienen de violencia de género, inmigrantes, paradas de larga duración, con estudios medios y Universitarios...


TEATRE HUMOR
Vagines, vergonyes i altres vivències De Col•lectiu Gemega.

Vagines, vergonyes i altres vivències és un recull de les experiències de les vagines d'altres dones que ens hem trobat durant el nostre camí. Es tracta d'un text inspirat en l'obra “Els monòlegs de la vagina” però adaptada, modificada i refeta de manera col•lectiva amb trobades no-mixtes i relats d'aquelles que ens han volgut explicar els seus periples vaginals.
S'intenta denunciar tota la violència que pateix la dona dins d'una societat patriarcal i masclista que silència i segresta el nostre plaer sexual.
A través de diferents relats s'aborden temes com la menstruació, la violació, la salut vaginal i la llibertat sexual entre d'altres.
Teatre El Musical.
Plaça del Rosari, 3. El Cabanyal - Canyamelar. 46011 València.
Diumenge: de 17:45h a 18:30
Responsive image


Vagines, vergonyes i altres vivències
Col•lectiu Gemega.


Som un grup de 5 dones de la ciutat de València que ens vam juntar fa quasi dos anys preocupades per tota la violència que pateixen les nostres vagines.
Fem servir el teatre com la nostra eina per trencar amb tot allò que envolta el sexe de la dona/lesbiana/trans i que ha estat amagat, menyspreat i reprimit durant molts anys.


Teatre de denúncia social
La vida no te pregunta te exige fortaleza. De Diosas en Acció.

La trama discorre en el domicili de la família de l’ocupadora (sector social classe alta) i l’empleada (dona immigrant sense papers). Relata d’una manera molt àcida la vulneració i règim de semi esclavitud d’aquest col·lectiu de dones en el treball de la llar.
Hall del Teatre El Musical.
Plaça del Rosari, 3. El Cabanyal - Canyamelar. 46011 València.
Diumenge: de 18:30h a 19:00
Responsive image


“La vida no te pregunta, te exige fortaleza”
de Diosas en Acción.


Diosas en Acción es un proyecto del SJM Valencia, donde las mujeres nativas o extranjeras del Sector Hogar-Cuidado, logran de una manera asamblearia y horizontal, el empoderamiento en todas las áreas de su vida.


PERFORMANCE HUMOR
LA SORPRESA. De Dones Clown de Xirivella.

Un grup de payasses preparen una sorpresa a “Amparín” que compleix 60 anys.
Hall del Teatre El Musical.
Plaça del Rosari, 3. El Cabanyal - Canyamelar. 46011 València.
Diumenge: de 19:00h a 19:30
Responsive image


“La Sorpresa”
de Dones Clown de Xirivella.


Dones clown són un grup de dones pallasses, sesagenarias gairebé totes, que presenten un numero cridat “La sorpresa”.
En clau pallassa parlen del pas del temps, dels condicionants de gènere i el valor de l'amistat entre dones.


TEATRE
LES SOLIDÀRIES. De A TIRO HECHO.

Les solidàries és una proposta de qüestionament i deconstrucción de gènere des d'una perspectiva feminista. Amb un equip de creació íntegrament format per dones, es plantegen els temes fonamentals que marquen les nostres vides pel fet d'haver estat assignades amb un gènere determinat, el gènere femení. Amb una necessària critica a la masculinitat.
DOSSIER
Teatre El Musical.
Plaça del Rosari, 3. El Cabanyal - Canyamelar. 46011 València.
(Ver el mapa)
Diumenge: de 20:00h a 21:30
Responsive image


LES SOLIDÀRIES, de A TIRO HECHO

Este es el sexto montaje de la compañía A tiro hecho, creada en 2011 en Valencia por la propia Carla Chillida. Desde su estreno con un homenaje a Mario Benedetti, un espectáculo “combativo pero amable”, su discurso se ha ido radicalizando de manera deliberada.
“Las nuevas mujeres libres no tendrán que empezar de nuevo”. Las solidarias es un hermoso recuerdo a todas aquellas mujeres que lucharon durante la República y la Guerra Civil por conquistar derechos en el marco personal, social y profesional. Temas como la maternidad, el amor romántico, la violencia de género o las violaciones van apareciendo a lo largo de esta función.

ELENC

Creació: Margarida Mateos, Paula Romero, Yarima Osuna, Carla Chillida, Isabel Martí, Isabel Ruiz, Patricia Pardo.
Interpretació: Margarida Mateos, Paula Romero, Yarima Osuna, Carla Chillida
Dibuixant: Isabel Ruiz
Ajudantia i adaptacions de cançons. Isabel Martí
Direcció. Carla Chillida
Il·luminació. Begoña Jiménez
Text. Patrícia Pardo: A partir de discursos, poemes i testimonis de: Sara Berenguer, Yolanda Besteiro, Maria Cambrils, Clara Campoamor, Soledad Estorach, Joan Garcia Oliver, Julia Hermosilla, Victoria Kent, Concha Liaño, Pura López Mingorance, Frederica Montseny, Pura Pérez Benavent, Conxa Pérez Collado, Lucía Sánchez Saornil, Victoria Santa Cruz i Gràcia Ventura
Cançons. La Otra, Violeta Parra, adaptacions Chicho Sánchez Ferlosio.
Responsive image


#FEMI TALLERS



TALLER
TALLER CREATIU D'IMPROVISACIÓ

La CREACIÓ IMPROVISADA consisteix a crear, sense previ acord, històries improvisades, utilitzant com a punt de partida diferents elements de la posada en escena.
Per a aquesta ocasió utilitzarem com a referent les pintures de tres artistes plàstiques. A partir de la imatge que proposa cada pintura les participants, assumint diferents i intercanviables rols (escriure, interpretar, compondre un espai), crearan una història improvisada.
L'objectiu principal és l'estímul de la creativitat en equip.
Sala polivalent (2º pis), del Teatre El Musical.
Plaça del Rosari, 3. El Cabanyal - Canyamelar. 46011 València.
Diumenge: de 10:00h a 12:30
Responsive image


Taller de creació improvisada
amb Alejandra Garrido


Alejandra Garrido és actriu, dramaturga i directora. Llicenciada en art Dramàtic (Universitat de Xile). Màster en Arts Escèniques (Universitat Rei Juan Carlos. Madrid). Ha participat com a actriu, directora i/o dramaturga en diversos projectes de teatre contemporani a Xile i a Espanya. Des de fa quinze anys imparteix cursos d’interpretació, improvisació, comunicació i direcció escènica en Proyecto Inestable (València) i Institut professional AIEP (Santiago de Xile).


TALLER
TALLER DE TEATRO DEL OPRIMIDO

En esta sesión de iniciación, nuestra intención es presentar el teatro del oprimido como una herramienta educativa para la transformación.
Entendemos que las mujeres seguimos siendo un colectivo oprimido en la sociedad en la que vivimos y pensamos la técnica del teatro del oprimido como una vía, construida por todas, para nuestra liberación.
Sala polivalent (2º pis), del Teatre El Musical.
Plaça del Rosari, 3. El Cabanyal - Canyamelar. 46011 València.
Diumenge: de 16:00h a 17:00
Responsive image


TALLER DE TEATRO DEL OPRIMIDO


Dirigido por Amanda Aznar Frasquet y Alba Rodríguez Fayos;
Sentimos gran entusiasmo por conocer y descubrir, cada vez más, nuevas metodologías, herramientas e instituciones para trabajar en el ámbito social, así como otras culturas, por lo que el curso pasado hicimos maletas para irnos de intercambio de estudios a Buenos Aires, Argentina, durante seis meses. Allí cursamos asignaturas del grado de Psicología y aprovechamos para introducirnos en el mundo del Teatro del Oprimido, específicamente de la modalidad de Teatro Foro, de la mano del Grupo Casonero de Teatro del Oprimido, en un pequeño centro social del barrio de Abasto llamado Casona de Humahuaca.

#FEMI CARRER


DONAKUMBÀ

La Batucada Feminista tomará la Plaça Rosari cuando acaben los espectáculos matinales en El Musical. Domingo, 13:15h.

Leer mas

BARBITURIKILLS

Realización en pared ( Ver mapa)) de un graffity conmemorativo de los 40 años de Jornadas Feministas en País Valenciano.

Domingo, de 13:30h a 16:00h


Ubicació de Teatre El Musical

Transport públic

En aquesta pagina pots consultar combinació de transport públic per arribar al Teatre el Musical MOOVIT


Ubicación de pared en Calle Progreso, 48